2008. június 27., péntek

Smiley, smilies, szmájlik ; szmájl-őrület

A Smiley-k, avagy Szmájlok!


Vajon melyik Net-ező ne ismerné a smileykat? Hangulatjeleknek is nevezik őket, hiszen valamilyen érzelmet fejeznek ki. Amikor nincs kedvünk magyarázni, rizsázni, egyszerűen beszúrúnk egy sokat mondó szmájit. Persze nem biztos, hogy minden esetben azért alkalmazzuk a szmájlokat, mert lusták vagyunk. Sokszor épp ahhoz lehet kedvünk, vagy éppen sokkal jobban feldob egy web-lapot, levelet, gondolatmenetet, vagy egy apró kis cikket. Az e-mail-ek elengedhetetlen kelléke lett a smiley-kép, ami komolytalan, ill. pontosabban könnyed, és a humoros, jó hangulat előidézője (többségében legalábbis ez a cél). Sokat mondó gesztusok ezek a kis figurák, talán minden témában találunk belőlük egész rakás gyűjteményt. A mozgulatlan klasszikus sárga smileyktól kezdve, a népszerű mozgó szmájlokon át, kicsi, nagy, színes, egyedi, mindenfélével kategorizált, országonként, népenként, (kultúránként) eltérők lehetnek...
A smiley-kért sokan olyan szinten rajonganak, hogy egészen fanatikus gyűjtőikké váltak. Bár még mindig vannak, akik a klasszikus dolgokat gyűjtögetik (bélyeget, matricás albumot, - ill. az albumba matricát, ami soha nem akar teljesen összegyűlni, még akkor sem, ha a gatyánk is rámegy a matricavásárlásra - vagy ott vannak a képeslapok, melyek szintén retro gyűjtő-szokásnak számíthatnak. Bár magam is gyűjtögetem a képeslapokat, hébe-hóba veszek az ingyen elvihetőkből, de lelkesedésemre mindig olyan reakciókkal találkozom, ami azt sugallja, hogy: "de olcsó és tré vagyok".... hehe. Végül is az vagyok.)
Kedvenc Szmálji-kategóriám a "kajás", és ezen kívül a jópofák, amik megnevettetnek, vagy egyszerűen valamiért szimpik. De ez utóbbi nem külön kategória, hiszen minden témában fellelek olyat, ami annyira tetszik, hogy pótolhatatlannak tartom. De a kaja..... Az alap.
Élvezzük együtt a smiley-kat, és gyűjtögessen mindenki kedvére!

Smiley linkgyűjtemények:

http://smiley.lap.hu/

http://smiley.web007.hu/

http://smiley.linkpark.hu/

Smiley oldalak rengeteg szmájlival:

http://mitglied.lycos.de/smileyfan/

http://www.members.lycos.co.uk/aooops/smiley-index.htm

http://anim.greatnow.com/smiley2/smiley.htm


Ajánljatok még tuti szmájlis oldalt (nem csak elszállt gyűjtőknek).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://msnbirodalom.gportal.hu

Névtelen írta...

http://msnarena.gportal.hu
Itt nemcsak smiley van.